3/09/2009

Vår underbara helg.

I Fredags började vi vår tur ner från Sollefteå mot Gävle & vidare mot Stockholm. Mattias och Cicci följde med till Stockholm eftersom Mattias ochså skulle med Martin på Metallica, men jag hoppade av i Gävlebro eftersom jag skulle till min lillebror David & Mamma & vara där hela helgen.

Jag, David och Mamma började med en tur på Ikea, men fy! snacka om att man är bortskämd med Ikea i Birsta. I Gävle luktade hela Ikea toalett. Var inte heller nån hjälpsam personal och ingen fin ordning på nåt. David hittade ett jättefint sidebord till hallen som vi stuvade in i bilen iallafall. Tror han shoppade för flera tusen:) Han håller på att handla in lite nu då Sabina och han ska flytta isär. Blev ganska sent innan vi kom hem till David i Borlänge, och efter lite godis o dricka däckade man ganska fort i soffan. Han hade en fin liten lägenhet med 3 RoK. På morgonen efter på Lördagen åkte vi runt på Cupolen, Dollar Store m.m. Sedan for vi vidare till Mammas hus i Djura. Var första gången jag var där och det var jättefint. Var ett jättegammalt dalahus med öppen spis och vedpanna.

Vi tände eld i brasan och lagade mat. Det blev kyckling, ris och currysås....mmmm! Var så hungrig. Efter det for vi tillbaka till Davids lägenhet och umgicks.
Nästa dag "Söndagen" skulle mamma på möte så hon for ganska tidigt. David och jag for och mötte Martin, Mattias o Cicci i Avesta. Mattias skulle vara kvar hos David i Borlänge eftersom han skulle gå en veckas utbildning. Så Mattias åkte tillbaka med David och jag följde med Martin o Cicci hemåt igen. Man hinner nästan inget under en helg. Var mycket man ville göra som man aldrig hann, så det var lite synd.

Martin hade hört ett ljud från vattenpumpen, men vi var ju tvungna att ta oss hem så vi körde sakta hemåt. Runt klockan 14 for vi från Avesta. När vi kommit till Njutånger klockan 15:30 så kokade motorn. Allt vatten hade åkt ur den. Cicci o jag testade att hämta vatten i ett hus där men när vi hällde i vatten så pissrann det ur den på en gång. Vi blev stående och fick ringa till Martins mamma för att höra vad vi skulle göra. Efter många samtal fick Maria tag på en biltrailer, så dom for för att hämta oss. Efter fyra timmar i en kall bil i snöstorm så var vi väldigt kissnödiga, hungriga och GLADA att se dom komma rullande. Klockan var då 19:30.

Efter lite backande så skulle vi ställa iordning släpet så bilen skulle komma rakt på. Martin skulle då backa ett par meter med bilen, men då han gjorde det så nöp vattenpumpen och kamremmen gick AV!!!!!!!! Tydligen räcker det inte med en olycka!! Nu var bilen ännu mer trasig och efter mycket slit i vinande snö så fick dom upp den på trailern. Alla frös som bara den & Maria var så kall så hon skakade. När vi sen skulle köra så satt vi fast. Det GICK INTE!! Bilen bara kanade på all modd och is på vägen. Efter många försök av Hasse så bestämde vi oss för at ringa bärgaren så han kanske kunde dra lös oss en bit så vi kom bort från backen vi var i. Var ochså ute på E4an så det var lite farligt för bilarna körde som tokar på vägen där vi var tvungna att ta oss ut. Maria ringde bärgaren eftersom Folksam sa att vi hade Assistans, vilket vi inte hade visade det sig.

Ja ja efter en massa ringande igen så sa bärgaren att han kunde inte dra loss oss eftersom han då behövde polisassistans eftersom det var E4an, och om det skulle ske så skulle vi få skit av polisen eftersom vi inte fick dra den vikten med det släpet...Pust! Så det vara bara för stackarna att gå ut i snöyran igen och lasta av bilen. Sedan kom bärgaren och då gick det snabbt att få bort bilen och frakta den till ett ställe den kunde stå på tills vi ska hämta den senare i veckan med en lastbil. Det gick på 1500:- för en tur med bärgare ca 2 km.
Snön yrde och nästan inga plogbilar syntes till och efter plogande hemåt på Viksjövägen så kom vi hem runt klockan 03:00 på morgonen. Åhh va man var trött!!! Så nu har vi ingen bil och är många tusen kronor fattigare.

Martin hade haft kul på Metallica iallafall. Det hade varit riktigt röj på Globen:)
Tänk er låten Ecstacy of Gold, ett nersläckt Globen och en lasershow.

1 kommentar:

MiansArt sa...

Phuu...det var faktiskt en pärs...