4/02/2009

Namnet vårt barn kommer få.

Aurora
Placering på namntoppen 2008: Inte i topp 100
Namnsdag: 3 Juli
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 2978
Antal män med namnet i Sverige: 1


Namnet är grekiskt och identiskt med morgonrodnadens gudinna. Aurora betyder alltså morgonrodnad. Aurora har ofta används i fransk form, Aurore. Som dopnamn började det användas i mitten av 1600-talet. Aurora Borealis är även latin för Norrsken.

William
Populäritet idag: Minskar
Placering på namntoppen 2008: 3
Antal män med namnet i Sverige: 31851
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 25


William är den engelska engelskspråkiga varianten av namnet Vilhelm. Namnet är sammansatt av orden vilja och hjälm. Under senare år har denna variant av namnet blivit väldigt vanlig även i Sverige, och rent av blivit vanligare än den svenska namnformen. Namnet har dock använt i Sverige sedan 1675. Bland de pojkar som föddes 2003 och 2004 var William det allra vanligaste namnet. Det finns 30438 män som har förnamnet William. Av dessa har 15140 namnet William som tilltalsnamn/förstanamn. Ett vanligt smeknamn för dem som heter William i den engelskspråkiga delen av världen är Bill eller Will.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Ja, jag har trott i 4 veckor att bebis skulle komma när som helst...men icke, 2 dagar över :o/ Riktigt jobbig och klumpig att vara i slutet på en graviditet. Skönt att få tillbaka sin egen kropp när den kommit ut :o) Och om man har ont innan, så släpper allt onda när den är ute, riktigt coolt tycker jag :o) Hoppas det går bra för er också, all lycka till det är det bästa som finns, att få barn! Du har en fin blogg, och vad duktig du är på att måla! Kram!/Angelica

vickan sa...

Hejsan !
en sådan fin blogg du har! spännande med bebis... :)kramar Vickan

Elisabet sa...

tack ska ni ha. ja verkligen spännade=)