4/02/2009

I väntan på dig...


Nu är det vecka 38, eller 13 dagar kvar till det beräknade datumet. Ilar i bäckenet och jag känner mig klumpigare än nånsin=) Jag vill bara att man ska få åka in nu. Pirrar i magen & ska bli så spännande att se vad det blir. En liten William eller en liten Aurora. Åh jag kommer bara sitta och titta på allt pyttelitet på h*n.
Kommer nog aldrig få nog, å va nervösa vi ska vara=) Martin säger att vi skulle behöva en bandvagn som kryper hem från BB. Det var allt som skulle duga för vår skatt=) Han är så söt. Ska bli kul att se han på förlossningen.

Hoppas nån kan ta hand om han där=) Annars svimmar han nog.

Mamman
Antagligen känner du dig mycket obekväm just nu. Du kanske har börjat känna av ilningar i underlivet och ner för benen. Detta beror på att fostret kommer åt nerver när det skruvar sig neråt i bäckenet. Nu är barnet helt färdigt och kallas för fullgånget. Det kan från och med nu födas när som helst, även om 40 procent av alla barn föds en vecka eller mer efter beräknat förlossningsdatum. Du kanske är svullen på grund av vatten i kroppen. Därför kan det vara läge att ta av sig ringarna på fingrarna nu om du inte redan gjort det. En normal graviditet varar mellan 38-42 veckor. Ungefär 4% av alla barn i Sverige föds före vecka 38 och lika många efter vecka 42. Hela 92% föds alltså mellan dessa fyra veckor.


Barnet
Det kan kanske vara roligt att skriva ett brev till ditt kommande barn runt den här veckan för att spara till framtiden? Man tror att det är barnet som bestämmer när det är dags att komma ut. Teorierna går ut på att graviditetslängden finns programmerad i ditt barns arvsanlag. Huvudets diameter mäter 9,5 cm. Fostret är nu ca 47 cm och väger runt 3,1 kg. Moderkakan är 20-25 cm i diameter, 3 cm tjock och väger drygt ett halvkilo. All näring till fostret passerar via moderkakan.

1 kommentar:

MiansArt sa...

det finns fler som väntar o längtar ska ni veta, det är det enda man går o tänker på, och dessutom kommer vi nog vara lika nervösa!
Kram på er