2/01/2011

Gravid vecka 28



Barnet
Nu har barnet stora chanser att överleva om det skulle komma. Barnet har ökat i vikt cirka tio gånger de senaste elva veckorna. Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn fixeras sedan med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet. Hjärnan börjar forma de olika vecken. Hittills har den varit ganska slät.
Vikt: 1 200 gram.

Mamma
Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan ha ökat åtta till elva kilo eller mer. Om din blodgrupp är Rh-negativ tas ett blodprov för att se om det bildas antikroppar i blodet. Finns det antikroppar i ditt blod måste det kontrolleras noggrant, eftersom det kan leda till sjukdomar hos barnet.

Jag
Först nu har jag börjat känt mig klumpig och stor. Speciellt när jag sitter eftersom allt trycker så det blir svårare att andas. Märker också på bebisens rörelser att det är mycket trängre där inne nu. H## är väldigt sprallig och ligger inte stilla speciellt ofta. Förhoppningsvis blir det en lugn bebis när den väl är ute=) Kanske inte så lätt att sova med storebror som buffar på h## hela tiden=)

Inga kommentarer: