1/25/2009

Gravid vecka 29

Barnet
Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Pojkar väger ofta lite mer än flickor.
Barnet växer och frodas. Nu är den ungefär lika lång som en vanlig skollinjal, men olika barn är olika långa redan nu.
Vikt 1 400 gram.

Mamma
Barnet och magen fortsätter att växa och det kan kännas som om dina inre organ trängs undan. Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Att känna mycket sparkar är helt normalt. En del känner mindre än andra. Från livmodern ner mot ljumsken går det så kallade livmoderband. När livmodern växer och livmoderbanden tänjs ut kan du känna en smärta som strålar ut mot ljumsken och blygdläpparna. Efter förlossningen drar banden ihop sig och besvären går över. Kanske känner du av förvärkar? Ett bra sätt att slappna av och dämpa dem är att lägga dig i ett varmt bad. När du slappnar av avtar värkarna.
Jag
Känner mig kissnödig hela tiden, och sover inte bra en enda natt pga att jag har antingen halsbränna, är kissnödig, svettas eller är hungrig! Irriterande! Sover bäst på morgonen. Just nu är suget på CocaCola eller Fanta med is, mycket is!! Mmums gött gött:)
Känner fortfarande av den brännande muskeln i magen, så man måste vila då och då, annars går det väl bra. Har nu fått tag i bilbarnstol, babygym och babysitter, så det börjar dra ihop sig:) Lite pirrigt bara.

Inga kommentarer: